Ilona Huijbrechtse (G2)


InstructeurIlona Huijbrechtse

Mijn naam is Ilona Huijbrechtse. Ik ben geboren in 1983 en woon in Almelo. Ik ben getrouwd met Michaël Huijbrechtse heb 2 kinderen uit een eerder huwelijk. Ik werk nu zo`n 4,5 jaar voor 27 uur bij een schoenengroothandel die leverancier is van een aantal grote schoenenmerken in Nederland. Voor ik bij hier kwam te werken heb ik 8 jaar bij een autobedrijf gewerkt als verkoper.

Ongeveer een jaar of 3 geleden daagde mijn collega mij uit is mee te gaan naar een Krav Maga training. Tot dusver had ik nog nooit van Krav Maga gehoord en was ik zo`n 3 keer per week te vinden in de sportschool waar ik voornamelijk bodycombat volgde. Ik was erg nieuwsgierig naar de les maar had niet in de planning een andere sport te gaan volgen. Ik vond de les super gaaf en voelde me gelijk op mijn gemak tussen de andere kravisten. Geen haantjes gedrag, iedereen gelijk en werd gelijk opgenomen in de groep. Ik weet nog goed dat ik na de les vol adrenaline in de auto terug reed van Enschede naar Almelo en dat ik me nog energieker voelde, dan voordat ik aan de les begon. Zonder twijfel zegde ik die week nog mijn 11-jarig abonnement bij de sportschool op.

Na een tijd trainen benaderde mijn toenmalige lead-instructor mij, of ik eens wilde nadenken of het wat voor me was om ook instructeur te worden. Het leek me fantastisch, maar zei dat het voor mij misschien nog te vroeg was en er goed over na moest denken. Ik ben perfectionistisch ingesteld en vond dat ik eerst nog wat hoger in mijn levels moest komen, om te kijken hoe mij dit afging. Ik wil dingen goed doen. Half is voor mijn geen optie, dan doe ik het liever niet. Na een jaar of twee werd ik wederom gevraagd door mijn trainer Michaël Huijbrechtse. Dit was het moment waarop ik dacht nu ga ik ervoor. De passie zat er al vanaf dag 1 maar ik weet nu meer over mijn eigen vooruitgang en vond dat ik op dat moment meer ervaring had.

Wat mij het meest in Krav Maga aantrekt, is dat het een systeem is, welke je op alle fronten op een positieve manier veranderd. Ik herinner me nog goed een studente die in haar eerste les heel terughoudend, afwachtend en onzeker overkwam. Na een half jaar zag je dat ze helemaal uit haar schulp kwam. Ze stapte zelfverzekerd de les in en kon zichzelf goed verweren. Dit soort ontwikkelingen vind ik machtig om te zien en wilde daarom zelf graag instructeur worden. Dit is wat voldoening geeft in het lesgeven en dit maakt waarom mijn passie voor Krav Maga zo groot is.

Op 1 September 2019 ben ik samen met Michaël in Almelo een eigen Krav Maga school gestart “Krav Maga Twente. Tevens ben ik in November 2019 gestart met de CIC (Civilian
Instuctor Couse) opleiding, die ik in Januari 2020 succesvol afgerond heb. Ik geef nu samen met Michaël les binnen ons bedrijf. Ik ben in bezit van de volgende instructeursdiploma`s:

  • Civilian Krav Maga
  • Kids Krav Maga
  • Stay Away / Women

Voor meer informatie over Krav Maga Twente:
Tel: 06-19758175
Email: info@kravmaga-twente.nl
Website: www.kravmaga-twente.nl