Folkert Hilarides (EXPERT 1)


InstructeurFolkert Hilarides

Sport is voor mij altijd al belangrijk geweest. Na voetbal begon ik op mijn twaalfde met Pencak Silat. Op mijn achttiende verhuisde ik naar Zwolle om te studeren en verruilde ik het Pencak silat voor Taekwondo en Wing Chun kung fu. Ik raakte echter zo verknocht aan het Taekwondo dat het na een jaar alleen nog maar Taekwondo was. Acht jaar lang stond mijn leven in het teken van het wedstrijdtaekwondo (WTF) en in die periode heb ik in binnen en buitenland wedstrijden geknokt met als hoogtepunten twee Nederlandse titels in 2001 en 2002.

Op zoek naar meer allround vaardigheden in de martial arts ben ik daarna drie jaar gaan thaiboksen. Ondanks dat ik hier ontzettend veel geleerd heb was ik toch op zoek naar een completer systeem en zo kwam ik bij Defensive Tactics terecht. Na een paar lessen concludeerde ik dat Krav Maga het meest complete en effectieve systeem voor zelfverdediging is en dat het ontzettend leuk is om in te trainen.

Na zo'n 4 jaar bij Bo van Velzen getraind te hebben kreeg ik de kans om begin 2013 de
instructeursopleiding (Civil Instructor Course) te volgen. Na 180 uur bikkelen en studeren onder de kundige leiding van de Israelische topinstructeurs Amnon Darsa, Dan Oren, Israel Cohen en Tamir Gilad heb ik in april 2013 mijn instructeursopleiding met succes af kunnen ronden. Als èèn van de uitzonderingen behaalde ik in de opleiding de hoogst haalbare rang.

Per april 2013 verzorg ik samen met de lead instructor Bo van Velzen Krav Maga trainingen bij Defensive Tactics in Zwolle.

  • IKMF Krav Maga Instructor, Expert 1
  • IKMF Law Enforcement Instructor
  • IKMF Combat Fighting instructor
  • IKMF Krav Maga Kids instructor
  • Trojan bodyweight instructor