KRAV MAGA

Krav Maga, letterlijk vertaald 'contact gevecht', is het officiële zelfverdedigingssysteem van de IDF, de Israeli Defense Force.

De grondlegger, Imi Lichtenfeld, heeft het ontwikkeld om de leden van de Joodse gemeenschap in Bratislava te trainen om zich te verzetten tegen de Fascistische knokploegen in aanloop naar WO II. Dat moest toen met name snel, simpel en effectief zijn. In het begin waren het alleen losse technieken, later is het tot een geïntegreerd systeem gemaakt. Krav Maga staat wereldwijd bekend als het meest realistische zelfverdedigingssysteem dat er is. Dit blijkt uit het feit dat het in meer dan 60 landen het officiële systeem voor justitie en defensie is.

Er is IKMF krav maga voor verschillende doelgroepen met ieder een eigen lesprogramma (curriculum).  Omdat elke doelgroep te maken krijgt met specifieke situaties hebben we het IKMF krav maga ondergebracht in diverse divisies. Security of militair krav maga is ongeschikt voor burgers terwijl dat anderom niet zo hoeft te zijn. Verwarrend? Kom langs en we leggen het je graag uit, doe een proefles en ervaar krav maga zoals het bedoeld is... voor iedereen.