CIVILIAN INSTRUCTOR COURSE (C.I.C.)

Wij streven naar landelijke dekking, opdat iedereen IKMF krav maga in zijn of haar regio kan trainen. We zijn hiervoor op zoek naar instructeurs om deze blinde vlekken op de kaart invulling te geven. Kom je uit o.a. regio Leeuwarden, Groningen, Middelburg, Den Helder, Nijmegen, Hoorn, Sneek, Drachten, Maastricht, of een andere gemeente waar IKMF nog niet vertegenwoordigd is, neem eens vrijblijvend contact met ons op.

 


Krav Maga instructeur worden is een "life changing event". Een Krav Maga instructeur is iemand die mensen inspireert, traint, een voorbeeld functie heeft en die onbedoeld enorme impact heeft op het leven van mensen. Mensen komen bij ons trainen met een reden!

De een wil weerbaar worden in lichaam en geest, de andere zoekt een uitdaging of een stevige afwisselende workout, weer een ander wil afvallen of zoekt een sociale omgeving om mensen te ontmoeten en sommigen zijn mishandeld.

Er komen mensen om zoveel verschillende redenen trainen en jij als instructeur gaat ze geven waarvoor ze komen.

Dat is de taak en de uitdaging van de Instructeur. 

Deze uitdaging wordt veel groter, wanneer onze instructeurs zich na verloop van tijd gaan verdiepen en speciale cursussen (specialisaties) gaan volgen om kinderen en vrouwen les te geven.

Kunnen omgaan met de problematiek van mensen vraagt om levenservaring. Iedereen kan sportinstructeur worden, maar Krav Maga is geen sport maar een life style. 

Ervaringen met mensen maken jou beter in je vak, maar ook als mens groei je enorm door jarenlang met zoveel verschillende mensen met zoveel verschillende achtergronden en behoeften te werken.

Binnen de club ontstaan vriendschappen, relaties, leden die met elkaar trouwen, kinderen krijgen, andere baan vinden binnen het netwerk van de club, samen activiteiten ontplooien enz, enz.
Zonder jou, zonder die club die jij gestart bent of waarbinnen jij werkt, had dit allemaal niet gebeurt en hadden deze mensen elkaar nooit zo ontmoet. Ook op die manier heb jij dus ongekende invloed op hun leven gehad, waar je je wellicht nooit bewust van bent geweest.

Je ziet het… Krav Maga instructeur worden, is dus niet alleen techniekjes aanleren. Het is mensenwerk in de breedste zin van het woord. Dat maakt ons beroep zo mooi, interessant, zijn we nooit klaar met leren en investeren we altijd in onszelf omdat we daarmee investeren in anderen.

Geld verdienen mag nooit de drijfveer zijn, maar omdat je goed bent of wordt in wat je doet komen de mensen naar jou en niet naar die andere club.
Succesvol worden en blijven, heb je zelf in de hand en het resultaat daarvan is dat je er een goeie boterham mee kunt verdienen. 

Een Krav Maga instructeur is vaardig, open en benaderbaar, energiek, stabiel, betrouwbaar en heeft humor (nooit ten koste van iemand) en beseft dat hij/zij op reis is.

Herken jij jezelf in dit verhaal en wil jij deel gaan uitmaken van ons IKMF team? 
Kom dan als instructeur bij de IKMF-NL!  

Onderstaand vind je meer info.. Kom naar onze infodag.

Tijdens de infodag vertellen we je alle ins & outs, delen we ervaringen, krijg je tips betreft je voorbereidingen en is er ruimte voor vragen. 

Selectiedag.

Alle mogelijke kandidaten nemen deel aan de selectiedag. Op de verplichte selectiedag word je beoordeeld op je presentatie voor de groep en op doorzettingsvermogen, fight skills, improvisatievermogen en technische vaardigheden middels een P4 entry leveltest. Na afloop krijg je een positief of een negatief advies betreft het volgen van de opleiding.
 

Het CIC entry level is minimaal P4.

Dat betekent niet dat je P4 moet hebben, maar dat je alle technieken t/m P4 beheerst en dat je t/m G1 ook al traint en enigzins kent. De CIC is niet de plek om technieken te leren. Hier leer je om er les in te geven. Je kent en kunt dus alle technieken van P1 t/m P4 uitvoeren onder stress, eyes closed, over links en rechts, vanuit liggend, zittend en staande posities en vanuit verschillende richtingen. Kortom...  je kent krav maga en meer dan het curriculum voorschrijft. Het is de taak van jouw instructeur om jou goed voor te bereiden op de CIC.

5P's  (proper preperation prevents poor performance) 


Deel 1 van de CIC NL start in 2025

Intensieve opleiding tot krav maga instructeur door experts.
Aanmelden, Interesse, meer info? Mail je vragen naar info@ikmf.nl.

 

Inschrijving voor een CIC ongeacht welk land is alleen mogelijk in overleg met IKMF Nederland. 
Indien een CIC of enige andere IKMF opleiding in Nederland gepland staat, is het niet toegestaan deze in het buitenland te gaan volgen. (besluit: director meeting Tel Aviv 2015)

Het krav maga IKMF team in Nederland verwelkomt nieuwe collegae en is een fijn team om mee te werken. Of je nu een eigen school hebt of onder een lead instructor werkt, je bent onderdeel van het Nederlandse IKMF krav maga instructor team.

Van nieuwe mensen verwachten wij naast inzet vooral passie voor krav maga. Dat betekent dat je NU al wekelijks krav maga traint en/of onze seminars bezoekt!! Je weet wat krav maga is en inhoudt en laat zien dat die passie en wil om instructeur te worden er is.

Wij vinden het beter wanneer je een gedegen en relevante vechtsport achtergrond hebt. Een krav maga instructeur heeft bij voorkeur enige ervaring met geweld. Je moet mensen voorbereiden op "echt" geweld en dat is lastig als je zelf nooit echt geweld hebt meegemaakt. Op social media en op youtube is veel video materaal aanwezig om geweldsituaties te bestuderen en te analiseren.

Krav maga is een lifestyle. Het vergt intensieve training en toewijding met name NA het volgen van de CIC. Dit betekent opoffering van vrije weekenden en avonden. Vervolg trainingen en specialisaties. De CIC. is slechts het eerste kleine stapje in de fascinerende reis, welke je van plan bent aan te vangen. Zonder deze inzet en zonder support van je thuisfront zal je carriere in krav maga kort zijn.

Krav maga instructeur worden vraagt om een investering in tijd en geld, maar betaalt zich op termijn terug op alle fronten. Niet alleen financieel, maar ook qua persoonlijke ontwikkeling zul je er de vruchten van plukken wanneer je voor dit mooie vak kiest. 

Kandidaten worden onderworpen aan een toelatingsprocedure o.l.v.  Director Bo van Velzen en enkele Expertlevels. Na afloop van de selectie dagen krijg je te horen of je naar een CIC kan of (nog) niet.


Wat heeft de IKMF van een kandidaat nodig?

 • verklaring VOG** ( inleveren voor aanvang deel 1 CIC, niet ouder dan 6 maanden)
 • C.V. (incl je vechtsportervaring)
 • kopie legitimatie (paspoort of ID kaart)
 • aanbevelingsbrief van jouw lead instructor. ( wie is deze student en waarom steun je/kies je hem/haar om naar de CIC te gaan)
 • Motivatie brief. (Waarom wil jij instructor worden bij de IKMF)
 • EHBO diploma is een must voordat een C.I.C. is afgerond.

*Verklaring VOG inleveren op dag 1 van de CIC. EHBO diploma inleveren voor of na de CIC maar voordat je gaat lesgeven. Overige stukken aanleveren vóór of op de selectiedagen.

**Bij het starten van een eigen club hebben wij een KvK nummer van je nodig en schrijf je een businessplan voor beoordeling tijdens de CIC.
 

en verder...

 • Een IKMF instructeur spreekt, leest, schrijft en begrijpt de Engelse taal. (CIC is in het Engels).
 • Je beheerst ten minste krav maga level P4. (je ondergaat een P4 skill test tijdens de selectiedagen)
 • Je hebt een relevante vechtsportachtergrond (pré).
 • Je hebt kennis van of ervaring met geweld situaties (pré)
 • Een persoonlijk gesprek met de director en een commmissie en het volgen van een selectie-training behoort tot de toelatingsprocedure.
 • We adviseren om voorafgaand aan de CIC afspraken met een club contractueel vast te leggen en een kopie bij ons ter inzage en beoordeling aan te leveren.
 • Een fysieke/mentale toelatingstest waarin doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, kracht, vecht mentaliteit/skills e.a. getoetst worden. 
 • Ook NL kandidaten die in buitenland naar een CIC zouden willen gaan, dienen zich aan deze test te onderwerpen.
   

U bent na voltooing van de CIC een voorbeeld voor uw studenten en een vertegenwoordiger van de IKMF.

 • Een IKMF instructeur rookt niet op het moment dat hij in functie/uniform is. 
 • Je hebt IKMF hoog in het vaandel en bent bereid dit uit te dragen.
 • Je bent ten minste 21 jaar oud.
 • Je hebt aantoonbaar geen strafblad. (V.O.G.)
 • Je bent volledig fit en gezond en verklaart voor eigen risico de opleiding te volgen.
 • Je bent in bezit van een EHBO-diploma of bent bereid dit z.s.m. te behalen. (https://livis.nl)

Indien je vooraf geblesseerd bent, raden we je af de CIC te doen. Blessures zullen wegens de intensiteit van de opleiding alleen maar erger worden, niet minder.
Geen refund als je besluit toch de CIC te volgen. Het is verplicht 85 tot 90% van de CIC fysiek en intensief mee te doen. Aan de kant zitten schrijven met blesssure, is geen optie.  


Het volgen van de C.I.C. of enig andere krav maga training is altijd voor eigen risico!!

Data:

Deel 1: n.t.b. 2025

Deel 2: n.t.b. 2025

CIC 2025 zal uit 2 delen bestaan.

Kosten:

€ 2.900,- regular fee

€3100,- late booking 

Reis- en verblijfskosten zijn niet inclusief.
 

Lokatie:

CIC 2025 wordt gegeven in Noord Nederland

 

Betaling:

Ga naar mijnikmf.nl en login, zoek het juiste event en betaal online.

Geen refund indien je zelf besluit de C.I.C niet te doen. Alleen wanneer IKMF de cursus afzegt óf je niet wordt toegelaten, kan er sprake zijn van terugbetaling. 

*Wij werken niet met wurgcontracten en boeteclausules. Wij vertrouwen op onze kracht en kwaliteit en proberen u niet koste wat kost aan ons te binden. Let u hier goed op voordat u enig contract/overeenkomst ondertekent bij een andere organisatie. Je mag gerust eerst vergelijken.

Je betaalt bij ons geen onverwachte kosten, lage maandelijkse fee, gratis instructor update trainingen na behalen diploma. Geen bindend contract. Je komt bij ons omdat je dat zelf graag wil, niet omdat we je contractueel verplichten en dreigen met boetes. 


Verdiepingscursussen NA het behalen van de CIC zijn o.a.

K.I.C.      - kids instructor course

W.I.C.     - women instructor course (Stay Away instructor)

L.E.I.C.   - Law Enforcement instructor course

V.I.P.I.C.  - Executive protection instructor course (V.I.P.)

M.I.C.      - Militairy instructor course

S.W.A.T   - Advanced tactical course

A.I.C.       - Adaptive krav maga instructor course

C.F.C.      - Combat fighter course


In die gebieden van Nederland waar geen mogelijkheid is om krav maga te trainen en je dus geen instructeur hebt, gelden alternatieve selectieprocedures. Ben je woonachtig in een gebied waar geen mogelijkheid bestaat om krav maga te trainen, dan kennen wij je van onze seminars. Je hebt minimaal 4 jaar relevante en aantoonbare vechtsportervaring, Je hebt didactitsche vaardigheden (CALO/CIOS) en bent bij voorkeur gecertificeerd instructeur van een vechtsport in je regio. Voldoe jij aan deze eisen, dan bestaat er een mogelijkheid om in stromen.